RJ

Idag var jag på jobbet med min slitna korsrygg. Jag står på mitt jobb och då tar ryggen en del av kroppstyngden. Korsryggen höll i alla fall, men det var på håret. Det gjorde sjukt ont stundvis och ibland domnade ryggen till och med bort av smärtan.
Men den blir bättre, det märks och känns. Hoppas på att kunna börja träna riktigt igen nästa vecka. Tänkte se om jag kunde börja lite lätt och känna efter nu i helgen. Vi får se.

Skadan

Jag har lärt mig gå igen och det är helt underbart att kunna ta sig fram i lägenheten utan att det ska ta 30min och man blir sjöblöt av svett.
Idag har jag till och med lyckats plocka ur diskmaskinen.
Jag tränar ryggen hela tiden för att bli hel igen så fort som möjligt och jag ser framsteg varje dag.

Ryggen är av

Ledsen jag inte har lagt in något inlägg på ett tag, men det är så att min rygg är typ av. Jag kan inte sitta, jag kan inte stå eller gå. Jag kan bara ligga på nått jävla konstigt sätt.
Jag har haft ont i ryggen ett längre tag men nu har det verkligen blivit katastrof. Jag har ingen styrka i korsryggen så jag kan inte räta upp överkroppen eller hålla balansen stående. Jag har tagit mig fram med hjälp av min armstyrka. Lyft mig fram, dragit och gått med händerna.
Så nu ligger jag mest hela dagarna och har tråkigt. Någon som vill komma och få mig på bättre humör? Haha.

Har till och med svårt att använda datorn eftersom jag inte kan lyfta den för belastning på ryggen bli för mycket, så ni får acceptera att jag blir lite off från och med nu och framåt.

Hej svejs.

Protein

Beställde nytt protein nu i veckan igen. Beställde naturell smak eftersom jag vill slippa så mycket som möjligt av aspartamet.
Jag blandar det med vatten och ett par droppar apelsinsaft = Apelsinprotein!
I början var det inte så gott men man vänjer sig snabbt och nu är det det bästa proteinet jag druckit. Det är lättdrucket men nackdelen är att det tar något längre tid att fixa i ordning.


Ryggen

Min stackars rygg börjar kännas mycket bättre nu, och är snart helt återställd. Det gör fortfarande ont när jag nyser (av rekylen från lungorna) men det är på god väg.

Hade jag stannat upp med träningen och bara vilat liggandes så hade antagligen min läketid varit längre, enligt mig. Detta för att jag överbelastade inte ryggen på gymet så att jag förvärrade skadan, utan jag tog det lugnt med just den muskelgruppen och rehabilterings-tränade.

Alltså jag räknar med att vara 100% till nästa helg då det kommer äga rum ett tungt rygg pass på lördagen, hoppas det blir bra!


Never to late

Calling in at 0330.
Det är aldrig försent med kyckling! Tog två klubbor nu så här på "kvällen" och det var nice, kommer göra fint åt mina muskler inatt!
Sov sött!

Gymdejt

På lördag om en vecka har jag fixat en gymdejt!
Det är min partner som ska träna men det är jag som ska stå för grov arbetet och det tunga lyftandet. Det blir awesome eftersom det är min grej! ;P


Föresten gör jag om i mitt gymschema, jag vill ha en mer intensivträning för att bränna och pressa fram min drömkropp. Så jag går till en 3-split. Då tänker ni säkert "men det är ju en sänkning", men nej. Jag kommer köra 3-1, alltså träna tre vila en och det blir ca 6pass i veckan med en specifik muskelgrupp 2ggr i veckan.

Delar upp det så här som det ser ut just nu:
Dag 1: Ben; Bak/Framsida Lår och Vader
Dag 2: Rygg; Övre rygg, korsrygg, Biceps?
Dag 3: Bröst; Bröst, Axlar&Traps, Triceps?
 Vila
Om igen från dag 1

PS
Har ont i nedre bröstkorgen på grund av att övre magmusklerna växer och töjer ut revbenen = skönt smärta! :D




Upd8

I torsdags skulle jag egentligen kört axlar, men på grund av ett extra jobb jag fått fredag-måndag-tisdag så valde jag och gå armar den här dagen, eftersom jag inte skulle hinna med något träningspass på fredagen.

Armpasset körde jag sjukt intensivt. Började med triceps - fria vikter och sedan maskin/cable övningar. Körde kortkort vila mellan seten och med tunga tunga vikter. Det var jobbigt som fan men fick inte en total utmattning i muskeln.
Biceps efter det. Samma här tunga vikter med kort vila. Gick tre set med hantlar efter uppvärmning och efter de tre seten var jag så trött att jag fan inte ville lyfta en 1kg hantel ens. Men det ekade en röst i mitt huvud "Light Weight Baby!" om och om igen och jag samlade ihop mig mentalt och fokuserade och pressade två tunga set på stång också. Nu var jag uppe i fem set och var helt slut körd, men jag ville inte ge mig utan minst 6 set på muskelgruppen. Så jag gick till en maskin och pressade ett 20 tal reps på koncentrations-curl också.
Allt det här gjordes utan rage i kroppen, det är den mentala biten som skiljer eliten från resten.
Känslan efter passet var den att jag behöver ingen, inte en jävel - för jag är grym. Det är resultatet efter ett ordentligt pass!

Jobbet på fredagen var drygt fysiskt - som ett 9 timmars cardio pass med lite mat.
Var ute sen på kvällen, en snubbe måste roa sig också. Träffade massa folk som jag kände och det var kul.
Sov till klockan 1400 idag.


Ben

Ben idag och jag vågade faktiskt mig på 205 kg i alla fall i benpressen trots min rygg skada. Benträningen gick bra. Fick sjukt bra muskelkontakt i benkicksen och i vadpressen. Hade problem att gå i trappor idag efter det passet!
Kort inlägg men så det så, godnatt!

Muskelorgasm

Muskelorgasm är ett begrepp jag hittat på. Det är när du stimulerar dina muskler med träning till den grad att musklerna inte orkar röra sig och du kan känna hur det vibrerar i dom pga pumpet från blodet med mera.
Efter en muskelorgasm måste man vila den aktuella muskeln, låta den återhämta om man vill köra vidare med att träna den.
Det här är ett fenomen som många inte upplever eftersom det inte är det optimala för att bygga upp styrka eller massa, men det är hur skönt som helst enligt mig.
Jag har åtminstone försökt förklara den här fysiska statusen :)




Pump med spysmak

Tog lite sovmorgon idag igen, men bara för jag ville det själv.
Sen gick jag upp och började ladda för gymmet. Jag åt frukost, lunch, laddnings-gainer och rage inom loppet av två timmar. Och ja, jag åt så jag spydde, tyvärr. Efter det tog jag en till rage och begav mig iväg till gymmet.

Idag valde jag att inte följa Max-OT metoden, utan köra lite eget race. Planen var att jag skulle träna och ha så kul som möjligt istället för att få så mycket resultat som möjligt. Så jag valde att pumpa ut dagens muskler (bröst & mage) till varenda energi depå var tom.

Det var ett riktigt skönt träningspass, körde kort vila och ibland ingen alls. Bara köttade sönder muskulaturen.
Började med uppvärming a la max-ot style på ovanvåningen i en bröstpressmaskin, uppvärming + 2 heavy set.
Sedan gick jag ned och körde; hantelpress 3set, bänkpress 4set, flys 3set, och sedan tänkte jag köra lutande hantelpress men jag klarade inte ens 40kg pågrund av att jag fick "muskelorgasm", ett begrepp jag hittat på och kommer förklara i senare inlägg.
Mycket nöjd med smärtan i brösten gick jag över till mage. Körde tungt först 3set i en magcurl-maskin. Tog hela kasettet eftersom dom köpt en ny som håller för vikterna.
Sedan låg jag kvar i samma maskin och isolerade de 4 översta magrutorna och låg och brände på 30kg - skönt som fan.
Gick upp på ovanvåningen igen, pressade tungt det sista på magen och nedre magen innan jag stretchade kroppen ordentligt.
Overall: Ett super skönt träningspass, är glad i hela kroppen nu!!

Och "mer hud" förfrågan, här har ni så ni överlever ett tag!



Jobbet

Jag är tillgänglig vid min mobil 24/7 ifall om jag behövs på jobbet, men under den kvart jag var i duschen/bastun efter gymmet, tror du inte jobbet ringer så jag missar det. Sen när jag får kontakt med dom hade dom skaffat hjälp på annat håll. En kvart på en hel dag så ringer dom just då!!

Gymbo

Killarnas motsats till tjejernas "bimbo" är "gymbo" :O

Oversleep


Imorse vaknade jag inte av väckarklockan, så jag kom upp vid 1300. Det var hemskt.
Körde rygg på gymmet. Det gick dåligt. Fick köra väldigt lugnt pga skadan i ryggen och fick ingen bra pump.







Shopping

Var och handlade med mamma idag och sprang runt i affären med min gainer. Man måste hålla sig mätt när jag äter så dåligt på söndagar ändå. Är ofta lite grinig på söndagar också och den extra energikicken fick mig att hålla mig alert och positiv hela dagen. Note to self: "Always bring gainer when shopping" :)





Arms med BB

I fredags tränade jag armar igen efter juluppehållet. Skönt!

Körde en ny variant av träning på armar.
Gick först ut på tricepssträck bakom huvudet
Gick sedan över på biceps körde stångcurl. Körde ihop med en bodybuilder och vi passade åt varandra och hjälptes åt med de tunga vikterna. Jag tog nästan lika mycket som honom och han gav mig lite tips och sa att jag hade bra potensial.
Efter den övning skildes vi åt och jag körde tricepssträck över huvudet igen, fast i en maskin.
Sedan tillbaka på biceps med vanliga alternerande hantelcurl.
Tricepspress efter det och sist som avslutning cablecurl på biceps för att pumpa ut det sista.

Ett mycket skönt träningspass. Gillade variationen i att skifta mellan triceps och biceps, fungerade bra och fick grym pump. Att köra ihop med en BB på stångcurl var guldvärt, och för första gången sen innan sommaren kunde jag gå ifrån gymmet och le åt min livssituation. Jag kände en släng av lycka i kroppen men resultaten måste fortsätta komma om det ska hålla i sig.


Bild


Bjuder på den här bilden från i höstas strax innan jag började den här tunga byggande perioden :D

Delts

Axelträningen gick bra idag trots ryggen. Körde vanlig axelpress med hantlarna, gick sedan över till sidolyftningar där jag fick lite problem med ryggen men jag bet ihop och körde igenom 3 set. Sedan körde jag klart passet på axellyft i maskin där jag kunde pressa ut den sista energin ur axlarna.

Kommer skriva sen vilka övningsval jag gör för muskelgrupperna i träningsschemat och varför jag väljer just dom :)


Gymschema

Inget gym idag på 13:e efter jul. Skulle varit ben idag, synd för jag känner en bra explosivitet i låren.
Lägger istället upp första träningsschemat för GYM år 2010:

Måndag: Rygg (övre+nedre)

Tisdag: Bröst och Mage (mitten)

Onsdag: Ben (fram- baksida och vader)

Torsdag: Axlar och Mage (nedre och sneda magmuskulaturen)

Fredag: Triceps och Biceps

Lördag: Vila

Söndag: Vila

Kommer köra på det här schemat nu minst en månad framöver och som vanligt följer jag Max-OT träningsstil.

Framsidan

Tisdag = Bröst & Mage
Bröstövningarna kändes tyngre än vanligt men jag köttade i så gott jag kunde. Det gick bra och träna trots ryggen eftersom jag ligger ner i alla bröstövningar jag har på mitt schema.

Dom hade även fått en ny magmaskin på gymmet. En som håller för tunga vikter! Så jag fick bra och skön pump i magen efter vilan. Jätteskönt! Ni ska bara veta ;)

Efter gymmet var min framsida på kroppen G R O V! Grymt pumpad, mycket blod i cirkulation. Det här gott folk, det kommer bli bra.

Fan, fan, fan

Mina nya tabletter med vitaminer&mineraler innehåller också "rosenrot". Rosenrot fungerar bra, man får bättre välmående och mer energi MEN det ger dessutom ökad sexlust... Inget jag vill ha som singel! (eftersom jag inte är så mycket för one-nightstands)

Men det ska ni också veta att ett aktivt sexliv kan hjälpa till med muskeltillväxten eftersom man frigör manliga hormoner. Manliga hormoner är även bra med återuppbyggnaden av muskelmassa
Så var snälla mot era tjejer därute, ALLTID. Dom gör er fler tjänster än ni vet om ;)

2010

Igår började gymmet igen för det nya året, 2010.
Det är nytt gymschema som gäller nu, kommer lägga upp det senare.

Igår var det i alla fall rygg jag körde. Big Daddy Hans var med och jag visade honom någon ny övning för ryggen.
Passet gick bra och jag kände mig riktigt stark i ryggen efter vilan.
Idag känner jag tyvärr av en gammal snowboardskada i svanskotan och upp i korsryggen, så jag råkade väl lägga lite belastning fel.
Hoppas jag känner mig bättre på torsdag då jag ska köra axlar och kommer behöva styrka i magen och korsryggen för att kunna hantera mycket vikt över huvudet. Annars får jag sitta och träna vilket jag inte känner är lika givande.



Bilden är tagen från ast-ss.se (grundmodell för min träning)

RSS 2.0