"10 skäl till varför jympa är som sex"

Fick F&S nya tidning i handen idag av en personal. Läste en ganska rolig artikel -rubriken- som jag tänkte kommentera lite :P

"1. Man kan göra det själv för att hålla kroppsfunktionerna i gång, men det är mycket roligare att göra det med en partner. Och gör man det i grupp kan man lära sig nya saker man aldrig skulle komma på själv."

Ok sex i grupp: nej tack. Och om sex är som jympa så är det alltså jympa i grupp: nej tack.

"2. När man gör det i stadsparken förgyller man dagen både för sig själv och för dem som tittar på."

Sex i stadsparken, WTF? Och dom som ser på lär ringa polisen inte bli förgyllda?

"3. Som kille går man ut stenhårt, ger järnet och känner sig som en kung när man är klar. Så sneglar man på flickan bredvid och hon ser märkligt nog inte alls imponerad ut."

Hahahahahahahahahahahahahahahaha! hah. Rolig fördom mot killar som alltid! :) Men ofta när jag har sex ligger inte en tjej bredvid som jag kan snegla på?

"4. När du hör att Nisse gör det varje dag säger du något i stil med 'kan inte vara nyttigt', men egentligen är du bara djävulskt avundsjuk."

Sex varje dag. ja tack? Jympa varje dag: nej tack gym är roligare. Alltså sex är som jympa=nej

"5. Ibland testar du något nytt och dagen efter är du stel, öm och lite nöjd med dig själv. När kollegan frågar varför du är stel svarar du lite svävande: 'Ah, du vet ... träningsvärk."

Aldrig blivit stel dagen efter av sex tror jag? No comments.

"6. Det är bra om du involverar din partner så att han/hon känner sig delaktig, annars kan det ha en negativ påverkan på ert förhållande."

Hm, så om min tjej kör jympa och jag kör gym så påverkar det vårt förhållande negativt för jag inte gillar jympa? Sen att inte involvera sin partner när man har sex, då kan man väl lika bra inte ha sex? :O

"7. Ju oftare du gör det, desto bättre blir du på det, vilket uppskattas både av dig själv och de du gör det med."

Varför skulle andra bry sig om hur bra jag är på jympa? Det gör man väl för sin egen skull bara? :S

"8. Du inser att det är helt naturligt att dina föräldrar gör det och att de tycker de är lika roligt som du. Du bara föredrar att inte visualisera det."

Varför skulle jag ha problem att visualisera min mamma gå på jympa? Jag skulle kunna gå med henne på jympa som sällskap utan problem. Men sex...? Hjälp nej tack :S Alltså sex=jympa... nej.

"9. Redan i duschen efteråt blir du sugen på att göra det igen."

Sex = JA. Jympa = nja, nej tror inte det va?

"10. Om du gör dig illa när du gör det kommer du att kalla det för en idrottsskada."

Kampsportsskada antagligen ^^

Summering: Jympa funkar för vissa men andra gillar det inte. Sex fungerar för de flesta? Slutsats: Jympa = Sex = NEJ

På samma sätt är F&S en förening för vissa människor, medans andra föredrar annan mentalitet vilket finns att läsa en insändare om i tidningen nr2/2010.


Äntligen Måndag

Måndag måndag = biceps biceps. Hurra!
Sov för länge idag, 13:00 för jag var ledig. Slängde i mig snabbt 750kcal gainer som frukost och åkte iväg till gymmet. På gymmet drog jag 1½ portion RageX2 trots jag fortfarande var full i magen av gainer. Men det gick ner.
Inget personligt rekord idag, körde 24kg hantlar istället för 26kg i växlande bicepscurl, men passet var givande ändå. Kände inte av ragen så mycket eftersom jag var så fullproppad i magen. Körde faktiskt 3 hamburgare och en juice till lunch så sent som 16:00 och tog en cardio-promenad hem. Gick förbi "JABB" i globen och svängde in där. Snackade om FightAggression och Rage med en tjej som jobbade där. Köpte även värmesalva för min rygg.
Trevligt samtal att byta lite erfarenheter :)

Skrapan

I lördags kom jag två minuter försent till sista insläpp på fs ringen, surt! Så jag fick ett tips av personalen att gå till fs skrapan istället eftersom de hade sista insläpp ända till 1800.
Första intrycket var att utrustningen i gymmet var modernt.
Stötte snabbt in i en otrevlig människa. Han trodde han var störst bäst och vackrast, eller ja, tills jag började köra såklart ;D
Passet gick bra i helhet och kommer köra mitt bröstpass där på tisdag.
Kommer recension om gymmet senare.

Söndag ingen träning på grund av jobb till 24:00

TricepsPB

Köttade triceps igår torsdag. Jag var på dåligt humör och det gick sådär att träna trots att jag tog vikt än jag tidigare gjort. Jag lyckades liksom inte få det där sköna pumpet, det var bara tungt och jobbigt...
Vila idag fredag, är hemma och har jättetråkigt så jag får ta och hitta på något nu!

NRR

NO-RAGE-RYGG
Idag körde jag rygg helt utan rage i kroppen. Kändes som jag tog i och tog i och pumpade vikter men ingenting hände. Ökade vikter och tog i mer och mer, men fick inget underbart pump. Men efter passet kände jag att ryggen var öm och slut, så det tog väl bra ändå.
Skönt att få vila lite från rage, kan behövas ibland

Bröststretch

Gick explosivt ut på bröst i tisdags och fick bra med volym i muskeln men jag ville ha en bättre bredd också så jag gick på mycket stretch och flys övningar för att sträcka ut bröstet ordentligt i varje pump. Var jätte skönt och nu har jag värk i muskelfästena vid bröstbenet :D


Kaput


Kaput - Biceps exploderade, Så här går det när man tränar på 2h sömn och 3 koppar kaffe + stor portion RAGEx2, det bli kaput.
Nej skämtosido det gick jättebra och träna trots bristen på vila. Fick bra pump och gick på personbästa 24kg hantlar växlande hantelcurl. Gjorde 6 reps på varje arm ganska lätt så jag provade på en ökning till 26kg hantlar på ett totalt av 52kg växlande hantelcurl och lyckades göra ett totalus av 4 reps, men det var tungt som fan. Nästa gång blir det totalt 6 på den kan jag lova ;)



Tränade utan mina wristwraps också :(, och jag kände mig otroligt naken. Var nästan som om jag inte hade byxor på mig! :o Aldrig träna utan dem igen!

Axlar och mage

Idag var jag återigen på gymmet, skönt!
Körde intensivt på axlar och gick tungt också faktiskt, det gick ypperligt och fick bra pump.
Sen körde jag lite mage:
1. Maskincrunches. 2 uppvärmningset, 2 heavyset och 1 triset
2. Brutalbänk. 3 set kroppsvikt och 1 set extra vikt
3. Benlyft. 3 set

Längtar tills ryggen är helt hel så jag kan köra sidovridningar också.
Om en vecka från och med nu funderar jag på att köra igång på benen och börja lite lätt och se hur det känns :)

Over and out!

Date

Efter gymmet, duschade jag och fixade mig iordning för att sedan åka direkt in till stan.
Där inne träffade jag en dejt, första gången jag träffade henne. Var mäktigt nervös och förväntade mig det värsta, just in case. Men det var en stor positiv överaskning. (kanske inte så konstigt eftersom jag förväntade mig det värsta)
Mer än så får ni inte veta!

"fast ass"

Idag på gymmet igen, såklart!
Var där tidigt, eller ja tidigare eftersom jag var ledig idag.
Tränande med Mimmi idag igen. Hon provade en ny övning för rumpa, en som jag inte är bekant med alls. Man spänner fast en wriststrap i fotleden och spänner sedan fast sig i en cablecross liknande maskin med nedre trissa. Efter det för man alltså benet bakåt, bakom kroppen för att få kontraktion i rumpan eller skinkan. Hon sa att det kändes bra i muskeln och då är det kanske en bra övning. Ska prova den själv senare under ett benpass och ge ett omdöme om mig.

Själv körde jag bröst, gick lite halvtaskigt. Mycket som jag ville ha var upptaget och fick köra med lite lättare vikter så jag kände mig aldrig helt utpumpad.







Trött

Trött efter att gått upp vid fem och åkt till jobbet, men pumpas skulle det ändå. Måndag = Biceps eftersom jag följer "veckan börjar med lördag"-schemat.
Fick bra pump och slog personbästa i växlande hantelcurl.
Tränade med Mimmi och det blir lite roligare att träna då. Bra pump trots jag är så trött så trött, men nu får jag vila... Tills imorgon :o

I have reached the limit

Idag har jag varit och gymmat axlar och mage. Har en bra utvecklingskurva på absen, nästan onaturligt stora efter ett hårt pass när dom är blodfyllda.

Tränade idag på tom mage för jag kände mig så jävla full i magen imorse, det höll i sig, fick knappt i mig vatten under träningen och än mindre mat efter.
Nu sitter jag är 5 timmar efter träning och är fortfarande inte hungrig. Jag tror att kosttillskotten har fuckat upp min mage, så jag ska nog dra ner kraftigt på dom. Det ska funderas på men har tankar att kanske sluta helt med dessa.
Men frågan är då, vad ska jag göra med mina pengar? :O

Middag snart och då ska jag äta i alla fall, man vill inte råka ut för katabolist-trollet! :O

Gym

Jag har funderat lite fram och tillbaka och jag funderar på om jag ska satsa på och öppna eget gym och bli gymägare. Det ska i såna fall vara ett gym med riktigt skön atmosfär, hur du än vill träna. Jag ska ha alla möjliga maskiner som man kan vilja köra med och tonvis med fria vikter. Och det ska vara riktigt prisvärt också.
Mer information om den här idén senare, men kommentera om ni har något förslag på det bästa gymmet i Stockholm!

Bic-arna

Tränade ett hårt pass på biceps i söndags. Pumpade till ordentlig overload och kollaps. Mimmi anslöt sig även till mig under träningen och jag försökte hjälpa till och rehabilitera hennes rygg, nacke.
En grej som jag är stolt över är när jag körde koncentrerad curlstångscurl, lassade på en massa vikt utan att räkna och köttade stenhårt. Fastnade halvägs upp på sista repetitionen men jag släppte inte jag tryckte lite till, den gled upp men fastnade igen och ta totallt urladdade jag och dundrade upp den hela vägen.
Sjukt tungt men jävligt skönt!
Bring it on!!




F&S Ringen

Ett av friskis och svettis gym som är beläget i stockholm södermalm. Bra atmosfär, med stretchingavdelning, relax, gruppträning och gym. Inte allt för mycket olika maskiner men en trevlig "hörna" med fria vikter. Helt ok med utrustning annars. Blev positivt överaskad av personalen när jag började där faktiskt. Att F&S riktar in sig på motionärer mer än seriöst tränande står jag fortfarande fast vid.

Gymstruktur: 7/10
Gymutrustning: 7/10
Atmosfär: 8/10
Personal: 8/10

Totalt: 7.5/10

Får se om betyget står pall desto längre jag gymmar här!

Leksandshallen

Ett litet gym med trevlig atmosfär. Träningspriserna är bra och nyrenoverade omklädningsrum. Ett flertal intressanta och användbara gymtillbehör och utrustning. Helt ok med fria vikter men inte perfekt. Personalen är trevlig och social, men hur insatta dom är i träning kan jag inte utala mig om.

Gymstruktur: 6/10
Gymutrustning: 7/10
Atmosfär: 8/10
Personal: 8/10

Totalt: 7.25/10

Bodyfitnessgym

Privatägt källargym. Rå och brutal atmosfär för seriösa muskelbyggare. Personalen var högst insatt i muskelträning och kost. Utbudet av maskiner var inte så stort men fria vikter fanns det gott om. Priserna var helt ok. Verkar numera vara nedlagd.

Gymstruktur: 7/10
Gymutrustning: 6/10
Atmosfär: 7/10
Personal: 7/10

Totalt: 6.75/10


AJB gym

Gym ägt av försvarsmakten. Finns en del bra maskiner att utnyttja och bra utbud av fria vikter.
Atmosfären är schysst och bra möjlighet till intensiv och hård träning.

Gymstruktur: 6/10
Gymutrustning: 7/10
Atmosfär: 8/10
Personal: N/A

Totalt: 7/10

Högdalens sim- och idrottshall

Kommunaltägt gym men ganska höga priser på träning. Det finns en hel del bra maskiner och bra utbud av fira vikter.
Två gym lokaler. Den ena skulle jag anse är mer lugnt gym för den vardagliga motionären medans det andra är mer källar-gym för den mer seriösa. Nackdelen med detta upplägg är att man måste springa upp och ner i trappen/hissen varje gång man vill köra övningar på den andra delen av gymmet. Man vill gärna dra nytta av de övningar som finns på det enskilda gymmet så man får ett grymt pass.
Personalen är delad, de flesta är jätteschyssta men det finns definitivt undantag. Man kan få intryck av att dom inte är helt inne på elit-träning utan mer kunniga om motion.

Gymstruktur: 5/10
Gymutrustning: 7/10
Atmosfär: 5/10
Personal: 5/10

Totalt: 5.5/10

Veckan börjar med Lördag

Här är en annan idé på ett gymschema, för den som gillar vara ofta på gymmet!
Lördag
Axlar & Mage
Söndag Ben & Vader
Måndag Biceps
Tisdag Bröst
Onsdag Rygg
Torsdag Triceps
Fredag Vila

Alpha' is da shit!

Med det här schemat kan man använda mer tid och satsa hårdare på en särskild muskel och därmed få mer stimulans och overload.

F&S

Har nu mer bytt gym.
Har köpt gymkort på f&s och ska prova och träna där.
Körde första passet, bröst-axlar-triceps i onsdags med min vän Mimmi.
Andra passet idag, rygg-biceps-mage.
Det går bra, det är en skön miljö på gymmet, dom har inte alla grejer jag vill ha men det funkar.


-Finns mycket mer "intressanta saker" att se på på mitt nya gym ^^

Passen har gått bra hitills, har inte lassat på med de tyngsta vikterna än, jag vill ju inte skrämma södermalmsborna. Jag har kört med mellantunga vikter och fått bra kontraktion.
I helgen blir det till att "orca" på!

The new

Jag håller på och bli den jag inte vill vara...
... Men varför ska jag bry mig...?
... Jag gör det jag gör för att vara lycklig, och så länge jag kan leva med mig själv...
... Så tar jag det jag vill ha.

Flush of Blood

Idag gick det skitdåligt på gymmet. Körde en "dag 2", rygg biceps mage. Fick ingen bra kontakt, ingen styrka, inget pump.
Så jag satte mig i bicepscurlmaskinen på 15kg och lät bicepsarna lida. Jag menar lida ordentligt, lät varje rep ta ca 30sekunder. Efter ca ett femtiotal rep kände jag blodet strömma i armen. Om ni har klämt på en slang som det forsar vatten genom vet ni hur den strömmande känslan känns. Exakt så kändes det i mina ådror och det var lite läskigt. Men jag fortsatte pumpa, mina biceps blev som ett andra hjärta, varje kontraktion tryckte ut blod i armarna. Var tvungen och lätta på hanskarna för blodet strömade med så hårt tryck.
Det var ACTION

RSS 2.0